lördag 7 augusti 2010

Potatisskörd

Idag är min sista föräldralediga dag. Efter 1 års ledigt ska jag imorgon säga hejdå till lilla familjen och hej hej till jobbet.
I fredags stoppade jag nävarna i potatishinken på balkongen i hopp om att det skulle finnas lite potatis som jag satte i våras. Och mycket riktigt, ett tiotal fina små potatisar fanns där och en geting som argt stack mig i fingret när jag vevade runt i hans middagslur. Potatisarna kokte vi genast och åt till inkokt lax med blomkålssås. Underbart gott. Potatisarna var milda och fasta. Det är en fröjd att äta det man själv har odlat. Det står en hink kvar på balkongen och den ska jag spara till en dag då det varit mycket på jobbet.


2 kommentarer:

  1. Jag har 3 veckor kvar av min föräldraledighet och det är verkligen blandade känslor just nu, både kul&tråkigt. Jag vill ju vara hemma men nu är det makens tur samtidigt som att det ska bli skönt jobba och få egen tid.. Lycka till!

    //M

    SvaraRadera
  2. Tack! Nu har jag jobbat en vecka och det var inte så farligt som jag tänkt mig. Det är riktigt mysigt att komma hem till en go och glad unge när man fått tänka på annat en hel dag. Fast om man hade fått välja hade jag nog stannat hemma lite till... Hoppas att det går bra för dig med!

    /Jojo

    SvaraRadera