måndag 13 juni 2011

kokbokskonst

När min mamma för rätt många år sedan rensade ut bland sina kokböcker så hade hon tänkt göra sig av med de här guldklimparna.

Jag sparade dem mest för att jag tyckte att bilderna var så roliga, och som min mamma sa; "det finns faktiskt en hel del goda recept i de där, om man inte tittar så mycket på bilderna"
Men om man nu tittar på bilderna så är det så roligt att se hur de speglar tiden och hur mycket som hänt i kokboksutvecklingen. Att man till exempel skriver att man ska lägga i de konserverade ärtorna läser man inte så ofta längre.


Och den här roliga lådan hittade jag på en loppis för rätt många år sen. Vi brukar skoja om att vi ska dra ett kort ur lådan när vi inte kan komma på vad vi ska äta.
Men vi har aldrig gjort det, för det ser sällan särskilt gott ut. Men så häromdagen fick jag tipset om en blogg som heter den bruna maten där man kan få ta del av de kulinariska upplevelserna från just dessa kort och böcker. Hysteriskt roligt!

1 kommentar:

  1. Haha, jösses! Mina föräldrar hade en exakt likadan låda när jag var liten, jag satt ofta och bläddrade bland korten. Jag hade nästan glömt bort den där lådan, så tack så mycket! :-D

    SvaraRadera